Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Elektrische auto's

Steeds meer elektrische en hybride auto’s vinden hun weg naar onze werkplaats. Niet alleen vanwege ons openbare dubbele 22 kw laadstation die zelfs de meest moderne EV’s probleemloos en snel op kunnen laden, maar ook doordat wij constant investeren in opleidingen voor onze monteurs. Niet alleen op het gebeid van veiligheid m.b.t. het werken aan deze auto’s met hoogspanning, maar ook op het gebied van diagnose, storingen en reparatie. Onze monteurs zijn onlangs zelfs opgeleid tot Erkend Hybride en EV specialist door GMTO. Lees op deze pagina al onze informatie en werkwijze m.b.t. elektrisch aangedreven auto’s.

Wat is er anders in het onderhoud?

Feitelijk is het enige verschil aan een elektrische auto t.o.v. een auto met een brandstof motor het ontbreken van deze brandstof motor en het toevoegen van een elektromotor. Doordat de conventionele motor ontbreekt scheelt dit u in de onderhoudskosten die aan de motor uitgevoerd moeten worden zoals olie verversen of een aantal filters vervangen. Er zijn echter andere zaken die weer meer aandacht vragen aan uw auto zoals bijvoorbeeld de remmen die minder intensief gebruikt worden bij een volledig elektrische auto doordat er veel op de elektromotor afgeremd kan worden zonder de remmen in te schakelen. Hierdoor kunnen de remmen sneller vast komen te zitten, dit zijn zaken die extra aandacht nodig hebben bij een elektrische auto. Ook de koelvloeistof die veelal gebruik wordt voor het verwarmen in het klimaatbeheersysteem (climate control) moet regelmatig bijgevuld worden, er zijn ook een aantal type elektrische auto’s die nog een versnellingsbak hebben waarvan de olie vaker ververst moet worden dan bij een conventionele brandstof auto. Ook kunnen wij met onze testapparatuur de conditie van de accu meten en analyseren.

Voor een vaste prijs laat u bij ons een onderhoudsbeurt aan uw elektrische auto uitvoeren, inclusief onze pechhulp service! Komen er eventuele zaken naar boven die extra aandacht vragen zullen wij u hier vooraf over benaderen inclusief een prijsopgave. Deze prijs is voor een volledig elektrische auto zonder bijkomende brandstof motor.

Storingen en diagnose

Ook een elektrische auto heeft wel eens een storing, er zitten meerdere complexe elektronica delen in de auto welke een verregaande kennis van zaken nodig hebben. Doordat wij zijn opgeleid tot hybride en EV specialist, weten onze monteurs exact hoe ze veilig en op een snelle wijze diagnose kunnen stellen aan uw elektrische voertuig. Wij maken gebruik van de meest moderne gereedschappen hiervoor en hebben toegang tot alle beschikbare documentatie en schema’s om de storing snel en vakkundig voor u op te lossen. Bent u in het bezit van een elektrische auto en wilt u deze op een verantwoordelijke, veilige en kwalitatieve wijze onderhouden hebben? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak!

Onderhoudsbeurt elektrische auto

Voor alle merken
€ 175,-

– Algehele technische controle
– Inclusief pechhulp verzekering
Eventueel extra werk wordt vooraf besproken met u