Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Behoud fabrieksgarantie na onderhoud

Behoud van fabrieksgarantie na onderhoud.

Het is een vraag die wij met regelmaat gesteld krijgen. Zowel bij de verkoop van een nieuwe auto door ons, als dat een nieuwe klant met een jonge auto een afspraak bij ons wilt maken.

Blijft mijn fabrieksgarantie wel bewaard als ik mijn auto laat onderhouden bij u in Zierikzee?

Het antwoord is; Ja, bij Goedbloed Auto’s blijft uw fabrieksgarantie behouden ondanks dat u geen onderhoud bij de officiële dealer laat uitvoeren.

Europese wetgeving.

Volgens Europese wetgeving mag iedere klant zelf bepalen waar hij of zij de auto laat onderhouden, dat betekend dat ook ieder autobedrijf uw auto mag onderhouden zonder dat de fabrieksgarantie vervalt. De enigste voorwaarde is dat het onderhoud gebeurt volgens de fabrieksvoorschriften.

Deze fabrieksvoorschriften moeten verplicht door de fabrikant open gesteld worden voor andere autobedrijven, hierdoor onderhouden wij altijd uw auto volgens de voorschriften van de fabrikant. Denk hierbij aan bijvoorbeeld welke olie in de motor gaat, of welke controle werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden aan de elektrische aandrijflijn. Ook de kracht waarmee een bout vastgezet moet worden of zelfs de hoogte van de bandenspanning kan hierin teruggezocht worden per merk en type auto. Wij hebben de beschikking over diverse systemen waar wij deze fabrieksvoorschriften kunnen inzien en wij onderhouden dan ook alle auto’s in onze garage volgens de fabrieksvoorschriften van de fabrikant of het merk, hoe jong of oud de auto ook mag zijn.

Moderne apparatuur.

Bij een nieuwe generatie auto’s is natuurlijk ook de nieuwste werkplaats apparatuur vereist om de werkzaamheden aan de auto uit te voeren. Soms komt het wel eens voor dat er bij de huidige elektronica in de auto een software update vereist is of een specifieke wijze van het resetten van de onderhoudsindicator zodat de melding ”service” verdwijnt op uw display. Het gaat soms tegenwoordig zo ver dat bij bepaalde merken auto’s de elektrische aansluitingen van de trekhaak aangemeld moeten worden in de hoofdcomputer van de auto, omdat de verlichting van uw aanhanger anders niet werkt.

Wij investeren altijd in nieuwe technieken en mogelijkheden om zoveel mogelijk werkzaamheden binnen onze eigen garage uit te kunnen voeren zonder dit uit te hoeven besteden. Zo beschikken wij inmiddels over een compleet systeem waarmee wij diverse elektronische werkzaamheden op dealer niveau kunnen uitvoeren, zoals het aanleren van sleutels t.b.v. de anti diefstalbeveiliging, software programmeren en updaten van diverse computers etc. Ook beschikken wij over moderne uitlees apparatuur om storingen op te kunnen sporen en verhelpen aan uw auto, voor alle merken en type auto’s.

Onze zekerheden.

Brengt u uw auto bij ons voor onderhoud? Dan kunt u uitgaan van de volgende zekerheden!

  • Onderhoud volgens voorschriften van de fabrikant
  • Gratis 24/7 pechhulp in Nederland en Europa na een onderhoudsbeurt
  • Haal en breng service
  • Vervangend vervoer indien noodzakelijk
  • Geschoolde technici die aan uw auto werken
  • Gemakkelijk uw afspraak online, via whatsapp, e-mail, telefoon of persoonlijk plannen
  • Snelservice (klaar terwijl u wacht) op vooraf gereserveerde tijdstippen
  • Een jaar volledige garantie op de gehele reparatie, dus op onderdelen en arbeidsloon
  • Vijf keer per dag onderdelen levering van onze leverancier, uw bent dus snel geholpen
  • Kleine werkzaamheden zonder afspraak, zoals lampjes vervangen en storingen

Wilt u meer weten over het behoud van de fabrieksgarantie van uw auto? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.