Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Een dakkoffer kopen of huren?

De zomervakantie 2023 komt snel dichterbij, heerlijk op vakantie met de auto naar zonnige oorden. Heeft u genoeg ruimte voor alle bagage en passagiers? Wellicht zijn de kinderen wat groter en is er daarom minder ruimte om spullen mee te nemen of wilt u toch liever dat extra setje kleding of huisraad meenemen.

Een dakkoffer kan hierbij helpen, maar koopt u deze of huurt u deze? Wat zijn de voor- en nadelen van beide keuzes? In deze blog vertellen wij u hier meer over!

Een dakkoffer aanschaffen

Wilt u een dakkoffer van uzelf hebben die altijd beschikbaar is? Dan kunt u een dakkoffer aanschaffen, let op dat u ook vaak dakdragers nodig hebt waar de dakkoffer op moet komen te staan.

De aanschaf van een dakkoffer kan behoorlijk in eenmalige kosten oplopen, u wilt immers een goede, stevige en veilige dakkoffer om uw spullen in te vervoeren. De keuze voor het type dakkoffer is afhankelijk van het gebruik, de ruimte die nodig is en natuurlijk het budget. Dakkoffers van Thule worden vaak als de beste gezien in kwaliteit maar zitten daarom wel in een hogere prijsklasse. Hapro dakkoffers zijn kwalitatief nog steeds goed maar door het gebruik van andere materialen vallen deze wel in een lagere prijsklasse, uiteraard scheelt dit wel in stevigheid en ruimte ten opzichte van een Thule dakkoffer.

Wilt u een dakkoffer aanschaffen? Wij kunnen deze vaak uit voorraad en snel leveren vanuit onze showroom in Zierikzee voor heel Zeeland.

Een nadeel van een dakkoffer zelf aanschaffen kan niet alleen de prijs zijn, maar ook waar u hem kunt opslaan. Hij neemt natuurlijk wel wat ruimte in, waarvoor u plaats moet maken als u deze niet gebruikt.

Heeft u deze ruimte niet, of gebruikt u de dakkoffer slechts een keer per jaar dan kan het huren een uitkomst bieden.

Een dakkoffer huren

Het huren van een dakkoffer kan uitkomst bieden als u tijdelijk of slechts een keer per jaar gebruik maakt van een dakkoffer.

Voor een vaste prijs huurt u een dakkoffer, eventueel met dakdragers erbij zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Afhankelijk van de termijn waarin u de dakkoffer huurt, is het vaak voordeliger deze te huren dan te kopen voor de vakantie periode. En snelle rekensom laat zien dat de aanschaf van een goede en ruime dakkoffer met dakdragers al snel zo’n € 500 – € 700 kost.

Bij het huren van een dakkoffer bent u gemiddeld tussen de € 100 en € 200 kwijt voor 2 weken, wat betekend dat u voor het bedrag van een dakkoffer zo’n 5 tot 7 vakanties kunt huren.

Wilt u een dakkoffer huren? Ook dan helpen wij u graag! Door onze samenwerking met dakkofferonline.nl kunt u bij ons in Zierikzee verschillende maten dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en fietsendragers huren voor heel Zeeland.