Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Goedbloed Auto’s 75 jaar!

Goedbloed Auto’s viert 75 jarig jubileum

In 2020 viert ons bedrijf haar 75 jarig bestaan, hier zijn wij ontzettend trots op en delen dan ook graag onze rijke historie met u.

Onze historie begint dus al in 1945 toen K.J. Goedbloed aan de Hogezoom in Renesse een bedrijf met handel in banden, smeeroliën, vetten en andere aan auto’s gelieerde zaken startte. In 1953 werd er een nieuwe garage gebouwd aan de Korte Reke in Renesse. Na de ramp in 1953 waren er veel voertuigen nodig op het eiland voor de herverkaveling en het opnieuw opbouwen van Schouwen Duiveland, het bedrijf maakte hierdoor in de jaren ’50 een enorme groei mee aangezien Garage Goedbloed deze voertuigen allemaal mocht onderhouden. In deze tijden werkte er 9 monteurs dag en nacht in de werkplaats om deze voertuigen op de weg te houden.

Na het aflopen van de werken rondom de ramp moesten er andere activiteiten aan het bedrijf gekoppeld worden om de werkplaats gevuld te houden en werd het bedrijf toen al Citroën A-agent wat later omgezet zou worden in een dealerschap van het merk. Tevens werd er werk aan tractoren uitgevoerd (Eicher en Scaldia) en ook was het bedrijf officieel Panhard dealer als onderdeel van het merk Citroën.

In 1967 verhuisde het bedrijf naar Noordwelle alwaar de oudste zoon van K.J. Goedbloed, Louis Goedbloed, het bedrijf overnam. Omdat er door de gewenste groei een centrale ligging op Schouwen Duiveland gewenst was werd er in 1974 een pand in de Korte Nobelstraat aangekocht waar het bedrijf in 1976 naar toe verhuisde. In Zierikzee werd ook een start gemaakt met het merk Saab.

Begin jaren ’80 werd er een vestiging aan de Calandweg in Zierikzee geopend alwaar het merk Saab naartoe verhuisde en werd in deze vestiging ook gestart met een dealerschap van Mitsubishi en Daihatsu. Aan deze vestiging zat ook een Fina tankstation gekoppeld. in 1988 werd het huidige pand aan de Oudeweg in Zierikzee aangekocht van tractorbedrijf Kloet en werden beide vestigingen (Korte Nobelstraat en Calandweg) samengevoegd in een pand.

Begin jaren ’80 kwam ook Cees den Boer in dienst van het bedrijf als automonteur en verhuisde vanuit Rotterdam zijn gezin naar Zierikzee om bij Goedbloed Auto’s aan de slag te gaan. Na diverse interne promoties (chef werkplaats, verkoper en bedrijfsleider) heeft Cees het bedrijf in 1996 volledig van Louis Goedbloed overgenomen, de naam Goedbloed Auto’s bleef bewaard gezien de rijke historie de de goede naam die het autobedrijf opgebouwd heeft door de jaren heen. Tot op de dag van vandaag is Cees den Boer nog steeds eigenaar van het bedrijf, alleen sinds 2010 niet meer alleen, aangezien zijn zoon Jelle den Boer in dat jaar is toegetreden als mede eigenaar van het bedrijf na meerdere jaren ervaring in de autobranche opgedaan te hebben bij andere autobedrijven.

Ons bedrijf is dus al 75 jaar een betrouwbare partner en dienstverlener voor particulieren en bedrijven in de regio, voor alle facetten rondom mobiliteit. Door het bedrijf van generatie op generatie (in twee verschillende families) over te laten gaan, stellen wij de toekomst van ons bedrijf veilig voor de komende jaren zodat wij samen met u nog meer jubilea kunnen vieren.

Zierikzeese nieuwsbode 2 december 1977, afbeelding eigendom Krantenbank Zeeland.