Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Grip op uw zakelijke wagenpark kosten

Weet u wat uw wagenpark of bedrijfsauto’s u kosten? Er zijn heldere manieren om deze kosten in kaart te brengen en zelf mogelijkheden tot het verlagen van uw kosten. Goedbloed Auto’s in Zierikzee is al ruim 75 jaar uw partner op het gebied van bedrijfswagens, bestelauto’s of personenauto’s voor uw medewerkers. Voor zowel aankoop als onderhoud, met slimme en eigentijdse oplossingen.

Kosten voor uw wagenpark

De auto of auto’s in uw wagenpark moeten natuurlijk veilig en betrouwbaar blijven rijden, het kost u als ondernemer natuurlijk meer geld als de auto stil staat of door slecht onderhoud niet betrouwbaar is. Daarnaast levert dit veel frustraties op voor uw medewerkers. Maar hoe vindt u de balans tussen de kosten zoveel mogelijk te beperken en toch een betrouwbaar wagenpark te behouden? Enkele kosten waar u rekening mee moet houden over de levensduur van de auto zijn;

  • Afschrijving en rente
  • Onderhoud
  • Reparatie en banden
  • Verzekering
  • Wegenbelasting
  • Brandstof

Enkele punten zoals rente wegenbelasting of verzekering is heel lastig op te sturen. Maar er is vooral veel winst te behalen op de punten afschrijving, onderhoud, reparatie en banden en brandstof. Onderstaand geven wij een aantal tips voor ieder punt!

Besparen op uw kosten?

Op een aantal kosten uit dit rijtje kunt u besparen of deze inzichtelijk maken voor de lange termijn. Met een kostenpost voor rente wordt bedoeld de rente die u over uw geld niet ontvangt omdat het geld niet op uw rekening staat maar in de aangekochte bedrijfsauto, lastig om op te sturen. Afschrijving daarentegen is wel een controleerbare post, de afschrijving van de auto gaat lopen zodra u gaat rijden met de auto. Iedere maand wordt de auto minder waard, vaak wordt eerst de BPM het snelst afgeschreven wat gemiddeld al 34% van de totale waarde van de auto vertegenwoordigd. Let op! Grijs kenteken auto’s zijn BPM vrijgesteld voor ondernemers waardoor de afschrijving ook minder hard gaat.

Hoe kunt u de afschrijvingspost binnen de perken houden? Door simpelweg goed voor uw auto te zorgen! Goed onderhoud is hier een goed voorbeeld van, maar denk hierbij ook aan schades aan de auto. Een niet gerepareerde schade betekend een forse waardevermindering voor uw auto, doordat er extra afgeschreven wordt op de restwaarde. Het beste is het voorkomen van schades aan uw wagenpark, hiervoor zijn wij graag een sparringpartner of een derde persoon die hiermee met uw medewerkers proactief aan de slag gaat.

Soms wordt er gekeken naar minder onderhoud om kosten te besparen, uiteindelijk zullen de nodige zaken toch moeten gebeuren aan de auto(‘s) om ze veilig en betrouwbaar te laten rijden en wordt u er in een jaar plotseling mee geconfronteerd. Het is dan beter om de kosten te verspreiden over meerdere jaren dan een jaar in uw boekhouding vele male hogere kosten te krijgen. Wilt u precies weten wat u per maand kwijt bent aan uw onderhoud? Een onderhoudscontract biedt dan uitkomst! Voor een vast bedrag per maand dat wordt vastgesteld tussen uw en ons bedrijf, onderhouden en repareren wij uw wagenpark op de juiste manier. Geen verassingen met hoge kosten, maar iedere maand hetzelfde vaste bedrag.

Wilt u een afspraak maken met een van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek met de mogelijkheden voor uw wagenpark of auto? Neem contact met ons op via onze contact pagina en wij gaan graag met u de uitdaging aan!

Lease onderhoud

Werkt u momenteel al samen met een leasemaatschappij voor het onderhoud van uw auto(‘s)? Wij ook! Nagenoeg alle leasemaatschappijen hebben ons bedrijf als partner aangemerkt voor het op juiste wijze en voor eerlijke prijzen onderhouden van hun wagenpark. U betaalt niets meer of minder in uw huidige maandprijs, vaak wordt er zelfs door leasemaatschappijen voor ons gekozen en zijn wij ”preferred supplier” vanwege de lage onderhoudskosten bij een bezoek aan ons bedrijf. Wilt u hier meer over weten? Vraag ernaar bij uw leasemaatschappij of laat ons contact zoeken met uw lease adviseur, uiteraard voor u kosteloos.

Aanschaffen van uw bedrijfswagens

U kunt natuurlijk zelf de nieuwe of gebruikte bedrijfswagen aanschaffen, vaak neemt dit een flinke hap uit uw cashflow of heeft u op dat moment met meer investeringen te maken. Het leasen van uw auto, bedrijfswagen of wagenpark kan dan uitkomst bieden, in verschillende mogelijkheden.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor financial lease, waarbij de auto uw eigendom wordt nadat u de aanschafwaarde afbetaald heeft. Een zakelijke financiering eigenlijk, zonder dat het onderhoud mee gefinancierd wordt. Operational lease is een leasevorm waarbij ook het onderhoud, afschrijving en rente meegenomen worden in de maandprijs. De auto wordt niet uw eigendom en eventuele extra componenten zoals verzekering zijn direct mee te nemen in de maandprijs. Het grote voordeel van full operational leasing is dat u exact weet wat uw auto(‘s) per maand kosten op alle kosten facetten.

Kijk voor meer informatie over leasen op onze speciale lease pagina.

Wilt u nog meer informatie over onze zakelijke dienstverlening? Kijk dan op onze zakelijke pagina.