Bel ons
0111 414951
Stuur een bericht
06 823 112 82

Persbericht: Einde Post NL activiteiten bij Goedbloed Auto’s

Geen Postkantoor meer in Zierikzee

Vandaag op donderdag 22 juni 2023 ontvingen wij schriftelijk bericht met de afwijzing van de vergunning aanvraag voor het Postkantoor in ons autobedrijf, waarover in een eerder stadium al over bericht was op Omroep Zeeland radio en teletekst. Doordat dit eerder in de media bekend was dan bij ons en er in dit mediabericht in de laatste alinea afbreuk gedaan wordt aan onze intentie om het Postkantoor te voeren, voelen wij ons genoodzaakt een reactie in dit persbericht te geven.

Wij betreuren dat er blijkbaar eerder in de media uitslag gegeven kan worden dan aan ons persoonlijk, maar betreuren het nog meer dat er nu wederom een belangrijke voorziening voor Zierikzee verloren gaat.

Ons belangrijkste en enige doel van het Postkantoor inpandig in ons autobedrijf is altijd geweest om deze voorziening te behouden voor Zierikzee. Deze uitslag betekent dat er nu niet alleen geen pakketjes meer verzonden en opgehaald kunnen worden, maar tevens dat de zakelijke postbussen niet meer aanwezig zijn in Zierikzee. Er kunnen ook geen partij-, spoed- rouw- en aangetekende post meer verzonden worden alsmede een auto, scooter, snelle motorboot of carvan/aanhanger met kenteken overgeschreven worden op een nieuwe eigenaar.

Vergunning

Ondanks dat wij altijd betwist hebben dat er een vergunning noodzakelijk was voor deze retailactiviteiten, aangezien eerdere Post NL locaties in Zierikzee deze vergunning ook niet hadden, hebben wij deze toch aangevraagd. Wij vinden het namelijk zeer belangrijk  dat wij onze service en dienstverlening altijd via de geldende regels uitvoeren.

Er is vanwege de verkeersveiligheid en verkeersdrukte op de Nieuwe Koolweg gekozen om geen vergunning af te geven. Uiteraard zijn wij ons bewust van de drukke verkeersituatie op deze weg welke verergerd is doordat er meer verkeer langsrijdt na onder andere het afsluiten van de Zuidhavenpoort. Ook de verkeersveiligheid op het kruispunt met de Oudeweg is de laatste jaren sterk verminderd doordat het verbod om af te slaan naar de Oudeweg om voor ons onverklaarbare redenen weggehaald is, komend vanuit de richting van de stoplichting naar de rotonde op de Nieuwe Koolweg.

Een goede oplossing is volgens ons om het verbod om af te slaan terug te brengen, waarbij het verkeer komende vanaf de stoplichten gedwongen wordt de rotonde te nemen en dan terug te draaien waarna veel overzichtelijker de Oudeweg ingeslagen kan worden.

Hoe nu verder?

De beslissing van de vergunningsaanvraag is duidelijk en hoewel er een bezwaarmogelijkheid is hebben wij besloten geen bezwaar in te dienen.

In het persbericht op Omroep Zeeland wordt genoemd dat wij volgens de gemeente geen tijdelijke vergunning willen tot er een ander punt gevonden is voor het Postkantoor. Wij hebben aangegeven dat wij geen tijdelijke vergunning hoeven tot er een ander Post NL punt gevonden is, maar wel een tijdelijke vergunning accepteren totdat er duidelijkheid is hoe de verkeerssituatie verbeterd gaat worden. In onze optiek blijft de reden tot afwijzen van de vergunning, namelijk de verkeerssituatie, onveranderd ook bij een tijdelijke vergunning. Het is namelijk vreemd te noemen dat de vergunning afgewezen wordt gebaseerd op de verkeerssituatie, maar de tijdelijke vergunning wel mogelijk is met dezelfde verkeerssituatie.

Het Postkantoor heeft voor ons altijd en alleen maar het behoud van een cruciale voorziening van Zierikzee als belangrijkste reden gehad. Noodzakelijk voor onze bedrijfsvoering is het niet, ons autobedrijf heeft de laatste jaren door verandering van onze marktpositionering en verder verbetering van onze dienstverlening, voor zowel particuliere als zakelijke klanten, een gezonde groei doorgemaakt en wij verwachten deze groei de komende jaren door te kunnen zetten met dienstverlening binnen onze vergunningen.

U bent en blijft van harte welkom bij ons voor al uw vragen en of problemen rondom mobiliteit, onze core-business zal niet veranderen en onze service ook niet.

Uiteraard betreuren wij ten zeerste dat wij het Postkantoor niet mogen voortzetten, aangezien wij wel geloven in een dienstverlening zoals deze die bereikbaar is voor jong en oud in Zierikzee.

Post NL had en heeft altijd de intentie een volwaardig Postkantoor voor Zierikzee te behouden, maar liep in de aanloop naar de sluiting van dit Postkantoor van de oude locatie naar een potentiële nieuwe locatie tegen factoren aan die het niet gemakkelijk maakten om een passende locatie te vinden. Deze factoren vonden ze wel in ons bedrijf in de bereikbaarheid, parkeergelegenheid, ruimte op het terrein voor chauffeurs, beschikbaarheid van onze medewerkers voor de Post NL retail functies en inpandige ruimte. Wij hopen dat Post NL snel deze service verleningen elders mag hervatten in de gemeente.

Voor vragen over bovenstaande kunt u contact opnemen met de persafdeling van Post NL via pers@postnl.nl of telefoonnummer 088-8688260