Private lease, iets voor mij?

In onze winkel horen wij wel eens; ”Private lease, dat is toch niks voor mij”. Maar is dat echt zo? Wellicht past het beter bij u dan u denkt, of past het juist helemaal niet bij u.

In deze blog vertellen wij u graag alle ins en outs van een private lease, zodat u een gerichte en goede keuze kunt maken. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen?

Heeft u direct al  vragen, of wilt u onder het genot van een kop koffie of thee de mogelijkheden en uw vragen doornemen? Neem dan contact met ons op via deze link en wij helpen u graag verder. Wij zijn de private lease specialist van Zeeland!

Zekerheid kopen

Wellicht heeft u de uitdrukking al eens gehoord; ”Met private lease koopt u zekerheid” of ”Zorgeloos autorijden”. Dit is een zin die wij graag gebruiken als we private lease uitleggen, u weet namelijk precies en tot op de cent nauwkeurig wat u per maand aan uw auto betaalt. Van de aanschaf tot de wegenbelasting en verzekering, het zit allemaal inbegrepen.

Als u een auto aanschaft betaalt u naast het reguliere onderhoud en nodige repraties ook nog de wegenbelasting en verzekering van de auto. Een vaak over het hoofd gezien aspect is ook afschrijving van de auto, uw auto wordt immers minder waard dan wat u ervoor betaalt heeft als hij ouder wordt en de kilometerstand hoger wordt. Het verschil tussen de aanschafwaarde (cataloguswaarde) en de restwaarde van de auto na een bepaalde looptijd en kilometrage noemen we de afschrijving, deze afschrijving zit ook in uw maandprijs opgenomen.

Afschrijving betaalt u bij aanschaf van het voertuig niet fysiek uit uw portemonnee, maar feitelijk pas als u de auto inruilt of verkoopt. Daarom is afschrijving een veel over het hoofd gezien aspect bij private lease, maar het is daadwerkelijk een kostenpost om rekening mee te houden.

Private lease geeft u de zekerheid van een vast bedrag per maand voor alle aspecten en kosten die met de auto te maken hebben, behalve de verreden brandstof en een stukje eigen risico bij schade door eigen schuld.

Verzekering, hoe zit dat?

Uw private lease auto moet natuurlijk verzekerd worden, dit gebeurd via de leasemaatschappij en de kosten zitten inbegrepen in de maandprijs. Er geldt altijd een eigen risico op schade door eigen schuld, de hoogte hiervan wordt aangegeven in de offerte van de betreffende leasemaatschappij. Eigenlijk niet anders als bij uw lopende auto verzekering.

Maar wat is er dan wel anders?

Uw opgebouwde schadevrije jaren is de grote wijziging hierin. Deze kunt u namelijk niet meenemen in de private lease omdat u een nieuwe verzekering afsluit. U bouwt officieel ook geen schade vrije jaren op in de private lease verzekering.

We zien echter veel verzekeringsmaatschappijen die uw schadevrije jaren voor een bepaalde tijd kunnen ”parkeren” of dat de leasemaatschappij u na de lease een verklaring meegeeft van de jaren dat u schadevrij heeft gereden met uw private lease auto. Mocht u na de private lease weer zelf een auto willen kopen en de verzekering regelen scheelt u dit aan wat premiekorting.

Let op, dit is afhankelijk per verzekeringsmaatschappij en we raden u dan ook aan dit met uw verzekeringsagent of maatschappij op te nemen voor u een besluit maak voor private lease.

Keurmerk private lease

Het keurmerk private lease is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen onduidelijke voorwaarden of kleine lettertjes die niet duidelijk genoeg zijn. Een leasemaatschappij die dit keurmerk wilt dragen wordt aan een uitgebreide screenen onderheven en regelmatig gecontroleerd om deze bescherming te garanderen aan u.

De vijf zekerheden van het keurmerk omvatten:

  1. Eerlijke voorwaarden – Voorwaarden zijn in stand gebracht met de consumentenbond
  2. Compleet product – Geen verassingen van extra bijkomende kosten
  3. Bescherming tegen te hoge lasten – Screening van uw mogelijkheden door een derde partij
  4. Een bedenktijd van 14 dagen – Om te voorkomen dat u een te snelle keuze maakt
  5. Zekerheid bij klachten – Een onafhankelijke geschillen commissie helpt u bij geschillen

Welke partij kies ik?

Het product private lease wordt steeds groter, waar er rond de start van het prive leasen van uw auto in 2016 amper prive lease contracten waren, zijn momenteel 25% van alle nieuw verkochte personenauto’s al een private lease. Met deze toename stijgen het aantal aanbieders ook, maar waar kunt u een goede keuze maken?

Als eerste blijft het gevoel met een tussenpersoon, autobedrijf of leasemaatschappij het belangrijkste. Vooral in een regio waar wij actief zijn (Zeeland) is vertrouwen en een goed gevoel nog steeds de basis van zaken doen met elkaar. Let daarbij ook op de bereidbaarheid van de verkopende partij om dienstbaar te zijn, met andere woorden u te helpen door niet te verdwalen in het ”private lease bos”. Ook belangrijk (zoals eerder beschreven) is het keurmerk private lease, waarmee u zichzelf beschermt.

Private Lease Zeeland

Om aan bovenstaande verwachtigen te kunnen voldoen en onze klanten persoonlijk van dienst te kunnen zijn binnen het private lease concept zijn wij in 2019 gestart met ons eigen label ”Private Lease Zeeland”. Wij werken hier als tussenpersoon voor u met diverse leasemaatschappijen waarvan wij hun aanbod mogen aanbieden aan onze klanten.

U heeft dus de uitgebreide en ruime keuze die een grote leasemaatschappij biedt, terwijl alle handelingen, adviezen, hulp, aflevering van de auto en reparatie en onderhoud via ons verloopt. Wij zijn dus uw eigen lokale en persoonlijke contactpersoon voor, tijdens en na de private lease van uw auto in Zeeland.

En het allermooiste bewaren wij tot het laatste, deze extra service kost u helemaal niets extra’s!

Bekijk hier direct ons aanbod en mogelijkheden

Wilt u direct ons aanbod of de mogelijkheden bekijken? Bezoek onze private lease pagina hier of neem contact op!

Vindt hier het antwoord op de meest gestelde vragen over private lease

FAQ Private Lease

Wordt ik gescreend bij een aanvraag?

Ja, uw inkomsten en vaste maandelijkse lasten worden beoordeeld door een onafhankelijke partij die bekijkt of u het maandtarief van de gewenste private lease kunt betalen. Dit wordt niet alleen gedaan om de leasemaatschappij zekerheid te bieden dat het bedrag maandelijks betaald kan worden, maar nog meer voor uw eigen bescherming. Deze onafhankelijke financiele instelling wilt natuurlijk voorkomen dat u in de problemen komt door een te hoog lease bedrag.

Is private lease goedkoper dan kopen?

Nee, private lease is zeker niet de meest voordelige manier van auto rijden. U rijdt echter een hagel-nieuwe auto voor een vast bedrag per maand met de zekerheid dat alle kosten om de auto rijdend op de weg te houden inbegrepen zijn. U weet per maand exact wat u betaalt.

Welke extra opties kan ik kiezen bij private lease?

In principe kunt u diverse extra opties in uw leasecontract opnemen. Denk hierbij aan vervangend vervoer bij onderhoud of reparatie, winter- of all-season banden of een uitgebreide schade verzekering voor inzittenden. Uiteraard passend binnen uw situatie en wensen. Extra accessoires zoals een trekhaak of extra midden armsteun zijn ook mogelijk op te nemen in het maandtarief van de private lease.

Kan ik mijn auto inruilen bij private lease?

Ja, u kunt uw auto inruilen bij ons als u kiest voor private lease. Wij taxeren uw auto op basis van de huidige verkoopwaarde in de markt en de verkoopwaarde op het moment van inleveren in de toekomst en baseren daarop onze maximale inkoopwaarde welke wij u aanbieden. U kunt gewoon in uw huidige auto blijven rijden tot de nieuwe auto er is en stapt dan direct over in uw nieuwe auto! Rijdt u al in een private lease auto en sluit u een nieuw contract af dan kunt u uw huidige private lease auto gewoon bij ons inleveren zonder verdere verplichtingen.

Zitten alle reparaties inbegrepen in het maandtarief?

Al het nodige onderhoud (1 keer per jaar, minimaal) en reparaties zijn inbegrepen in uw maandtarief. Uitgesloten zijn reparaties door eigen schuld, bijvoorbeeld een buitenspiegel die u eraf rijdt tegen een boom. Dat valt dan onder de verzekering en de geldende verzekeringsvoorwaarden. Als berijder wordt van u verwacht dat u de auto op tijd aanbied voor onderhoud, reparatie of het bij laten vullen van olie en andere vloeistoffen.

Hoe wordt mijn private lease auto verzekerd?

Uw private lease auto wordt altijd All-Risk verzekerd inclusief glasherstel bij een verzekeringsmaatschappij die gekozen is door de betreffende leasemaatschappij, de kosten hiervoor zijn inbegrepen in uw maandtarief.

Ik heb schade aan mijn auto, wat nu?

Als eerste meld u zich bij uw garage (bijvoorbeeld ons bedrijf) waarna wij contact opnemen met uw leasemaatschappij. Zorg altijd dat u een ingevuld schadeformulier heeft met de situatie en de gegevens van de tegenpartij. Is de schade door uw schuld ontstaan? Dan wordt het eigen risico dat in het contract is afgesproken door de leasemaatschappij aan u doorbelast. De auto wordt gerepareerd door een door de leasemaatschappij aangewezen schade hersteller. Meld u de schade niet, dan wordt bij afloop van het contract altijd een verrekening gemaakt met de schade kosten waardoor u wellicht meer betaald dan nodig.